Здравей, SEO сайт!

Вече имате сайт, но в него никой не влиза!  Хората трябва да разберат за съществуването му.  За целта е необходимо да го направите видим за търсещите машини, да го оптимизирате.

Оптимизация за търсещи машини (SEO ) е създаване на подходящи условия за лесно индексиране, категоризиране и  класиране в търсачките на Уеб съдържание по избрани ключови думи.  SEO е част от Интернет маркетинга, но в България под SEO се има в предвид оптимизация за Google, защото това е единствената търсачка у нас.

Вътрешна оптимизация (On-page SEO) е коригиране на факторите, които са контролирани от администраторите на сайта,  според изискванията на търсачките. Такива вътрешни фактори са текста, картинките, навигацията, етикетите и категориите на сайта.

За да ги направим удобни за търсещите машини се променят елементи в самия код на сайта и се добавят редица мета тагове, като таг title, author,  description , keywords и така нататък с определени изисквания за дължина на символите.   Освен това към сайта трябва да се добавят мета таг robots, xml карти и sitemaps, а всички изображения трябва  да имат атрибут alt. Тънкостите в оптимизацията на самия текст на статиите може да видите в раздела за копирайтинг.

В днешно време търсачките започнаха да обръщат все по-малко внимание на мета таговете и все по-голямо на потребителското изживяване. По лесно се индексират сайтовете с малка дълбочина на категориите, които са по-удобни за хората.  За това Вашия сайт е добре да се разгледа от човек, който разбира психологията на потребителите и да се направи вътрешна оптимизация за хора и търсачки.

След последните промени в алгоритмите на Google, първите три места в класирането се заемат от сайтове, който са платили за реклама в Google Аdwords. Затова погледнете и другите начини за Интернет реклами.

Вижте рекламна оферта с ценоразпис.