Популяризиране на Интернет магазин за спортни стоки

internet magazin

Как да направим интернет магазин за спортни стоки и да го оптимизираме за Google.BG?

Българският бизнес е разбрал, че Интернет рекламата и използването на SEO оптимизация за търсещи машини увеличава значително печалбите и оборота на фирмата.

Ако направите сравнение на разходите за създаване на онлайн магазин за спортни стоки и реален такъв ще се убедите, че Интернет има много предимства.  В Интернет не е необходимо да плащате голям наем за склад, както и редица други такси.

Освен това днес съществуват стотици готови системи за изграждане на Интернет магазин, включително безплатни решения, като WordPress, Drupal, Open Cart, Joomla и т.н. Създаването на шаблонен  сайт с база данни е лесно, дори изграждането на цяла система за търговия е възможно, но самото продаване на спортни стоки е цяла наука!

Днес ние купуваме онлайн стоки бързо, изгодно и удобно.  Затова основния интерес на собствениците на онлайн магазини за спортни стоки в България е популяризиране на бранда им в Google.BG. Търсачката обработва 90 % от търсенията на българите и се превръща в задължителен атрибут на маркетинговия микс.

След създаването на спортния интернет магазин ние трябва да насочим потока от интернет потребители към него и да вдигнем процента на реализации.  Потока на посещенията от посетители в следствие на тяхно търсене в Google , може да се превърне в  основен източник на приходи. За да ви намират повече хора, които правят търсения за спортни стоки е необходимо онлайн магазина да бъде оптимизиран по желаните ключови думи (спортни стоки), което може да ви струва много сериозна сума пари. Трябва да се повиши доверието на търсачките към магазина за спортни стоки, като в него се поставят качествени текстове и насочат линкове от авторитетни сайтове за спортни стоки.

Поради тази причина всяка оптимизация на Интернет магазин започва с проучване на търсенията на потенциалната аудитория и избор на правилните ключови думи. Ако проучим  „спортни стоки“ ще видим, че това е голяма ниша с висока конкуренция, която ще доведе повече посетители, но с по-малко реализации.

Обикновено хората търсят точно определена стока, например топка за баскетбол, детски велосипед, шейна, зимна екипировка, футболен екип и т.н. Затова е необходимо страницата на всеки един от тези продукти да се оптимизира с качествено и релевантно web съдържание.

Не само да посочим спортните стоки и тяхната цена, а да направим пълно и живо описание.  Както в реалните магазини купувачите обичат да вземат спортните стоки в ръце и да ги огледат от всички страни, дори да ги изпробват за да разберат дали им харесват преди да ги купят. Подобно е положението и в Интернет магазина. Вие трябва да им дадете възможност да ги усетят, като ги опишете много добре, така че те дори да ги почувстват във фантазията си. Да им предоставите възможност да ги видят от всички страни, чрез снимки, които ги показват от различен ъгъл на камерата и дори видеоклип.

От друга страна трябва да оптимизирате страницата и за ботовете на търсачката. Тя да включва достатъчни качествен текст по дадената ключова дума. Например ако спортната стока е футболна топка, страницата трябва да има достатъчно текст включващ думата футболна топка.

Спортните стоки предоставят голямо количество асортимент и възможност за описанието им. Колкото повече текст, толкова по-добре.

Купувачът се интересува от всички подробности. Разгледайте спортните стоки до най-малките подробности.  Освен това българските потребители са свикнали да търсят уловки и текста с малките букви. Накарайте ги да разберат, че няма такъв, давайте им доказателства. Нека се чувстват сигурни и  удобно, като имитирате офлайн пазаруването от реален магазин. Нека всичко да е истинско.