Как да изберем най-добрия производител на гофрети?

Нищо не може да се сравни с аромата на домашно приготвени вафли, които се носят във въздуха. В зависимост от вашия вкус и изисквания, има доста неща, които трябва да се имат предвид при закупуването на гофретник. Тази публикация има за цел да ви даде указания за закупуване само на най-добрите гофретници на пазара.

Формулата за щастие на Лорън Миракъл гласи, че: “Трябва да се ядат гофрети! Вие никога не  може да бъдете тъжни, ако ядете гофрети!”

Нищо не може да се сравни с удовлетворението от новата партида гофрети, направени в уюта на дома ви. Можете да се насладите на вкусните вафлени десерти за закуска, обяд или дори за вечеря, особено когато са прясно изпечени у дома. Това е мястото, където гофретникът е изключително полезен.

Гофретникът е нищо друго освен метален уред, който оформя сместа под формата на гофрети. Формата на решетката определя формата на вафлените формички. В зависимост от вида, който търсите, ще намерите различни видове производители на вафли.

Традиционен или съвременен дизайн

Стилът, който желаете да постигнете е възможен само чрез формата на уреда. Ако имате деца вкъщи, препоръчително е да изберете уред, което предлага различни форми. Модерните гофретници ще ви позволят да експериментирате с форми като сърца, анимационни герои и цветя, които са по-привлекателни за децата от обикновените квадратчета.

Материал на плочата

Професионалните производители на гофрети се изработват от чугун и изискват добро количество подправки, за да се предотврати залепването на тестото. Модерните видове, необходими за домашна употреба, обикновено се изработват от алуминий, покрит с тефлон. Гофретниците от алуминий с тефлон са по-лесни за почистване в сравнение с моделите от чугун.

Важна характеристика, за която трябва да внимавате, ако не искате красивия ви кухненска плод да се оцветява с петна, е да изберете дизайн  със съд, който да помага за събиране на излишното тесто от двете страни на гофретника.

Повечето гофретници разполагат с контролни бутони, които ви позволяват да избирате количеството потъмняване за вашата партида гофрети. По-добре е да изберете модел, който има автоматичен превключвател на светлината. Благодарение на него ще разберете кога гофретника е достатъчно горещ, за да направите идеалните гофрети. За да се гарантира равномерно потъмняване от двете им страни, някои модели са оборудвани с въртяща се функция, която преобръща машината.

Специални функции

Многофункционалните модели ви позволяват да сменяте плочите, за да постигнете желания стил гофрети. Можете също така да използвате тези модели, за да препичате филийки и да си правите тостери.

Най-добрите гофретници

Преди да инвестирате в уред за гофрети, сравнете цените в различните магазини и на различните марки. Накрая може да купите този, който най-добре отговаря на вашите нужди и бюджет.

Източник: https://vladives.bg