Какви грешки не бива да допускате при ремонт на банята

Ремонта на банята често изисква доста средства. А нещата не са едно и две, и понякога се допускат грешки. Всеки иска да види банята си реновира, много хора отлагат това. Първо – заради високата цена. И второ – има много нерви и неудобства.

Ето някои от грешките, които да не допускате, ако искате положителен резултат.

Искате сами да ремонтирате в банята си. Откажете се, ако не сте майстор! Това може да се окаже истинска катастрофа. Не всеки разбира от водопроводи, а тук ще ви се наложи определено. Всеки може да боядисва, но тук се изискват специални умения, които най-добре да поверите на специалист.

Правите икономия на материалите.

Не го правете, ако искате след време да не съжалявате. Все пак говорим за ремонт на помещението, което използвате най-често. Вярно е, че ремонта на банята може да бъде доста скъп. Но ако решите да правите компромис с качеството – по-добре недейте!

Не бъдете нетърпеливи!

Един ремонт на банята може да ви опъне нервите. Но бъдете търпеливи! Много е важно да не давате зор и да не насилвате нещата. Изчакайте всичко да изсъхне между отделните ремонтни дейности! Иначе рискувате да не е качествено.

Ремонтирате на части

Ако нямате достатъчно пари, просто отложете ремонта. Най-добре го направете наведнъж, когато можете!

Пренебрегвате вентилацията

Дизайна на банята наистина е от голяма важност. Но освен всичко, банята трябва да бъде и функционална. При една добра вентилация ще сведете доминион наличието на лоши миризми, влага и мухъл.

Осветлението

То е много важен елемент. Ако банята ви няма прозорец, най-добре направете план на осветлението. Къде ще поставите лампи, какъв брой, какъв вид и т.н.

Подмяна на тръбопровода

Най-добре го направете, докато тече ремонта на банята. Все някога ще трябва да подновите тръбите, особено ако банята ви е стара. Почти сигурно е, че ще се наложи къртене. А не бихте искали след време да разбиете новите си плочки, нали?

Източник: http://bania24.com