Избор на спално бельо за спокоен и комфортен сън

За да си осигурите отлични условия за сън са необходими няколко неща – приятна обстановка в спалнята, която да излъчва спокойствие, удобно легло и разбира се, красиво и качествено спално бельо.

Нека видим какви са критериите за избор на най-подходящите завивки. На първо място е материалът, от който са произведени. След това трябва да обърнете внимание на размерите, които са най-удачни за вашето легло и накрая да изберете цветовете и принтовете, които най-много ще подхождат на вашия темперамент и декора в спалнята.

Що се отнася до размерите на спалното бельо, нашият съвет е да ги изберете така, че точно да отговарят на размерите на леглото. По-малките размери няма да покрият добре цялата площ, а по-големите ще се нагласят трудно. Затова, преди да купувате, първо добре се информирайте за точните размери на леглото.

Колкото до материите, от които е изработено спалното бельо, най-некачествени са синтетичните материи и горещо ви препоръчваме да ги избягвате, въпреки ниската им цена. Най-добре заложете на естествени тъкани като лен, американ или сатен. Те притежават антиалергични свойства и със сигурност ще ви гарантират здрав и пълноценен сън.  Тук е мястото да отбележим, че във всеки дом следва да има и поне един комплект спално бельо, изработено от коприна.Този материал дава фантастични усещания.

По отношение на цветовете и принтовете, голямото разнообразие дава възможност за бързо и лесно разкрасяване на интериора на спалнята. Така например, ако стаята ви се вижда твърде скучна и монохромна, добавянето на спално бельо в ярки и наситени тонове ще промени напълно облика на помещението и то ще засияе в нова светлина. И обратно, ако интериорът е достатъчно наситен с цвят, можете да се спрете на спално бельо в нежни цветове и с ненатрапчиви мотиви. Дизайнерите не препоръчват ярките контрасти за хората, които са изложени на постоянен стрес. Ако и вие сте от тях, по-добре изберете едноцветно спално бельо в нежни пастелни тонове. И обратно – в случай, че се чувствате апатични и често ви обзема меланхолия, добавете спално бельо в ярки и забавни мотиви. Това ще ви помогне да се почувствате по-жизнени и енергични.

Източник: https://kapere.com/