Маркетинг за социални мрежи

Социалните мрежи са по-силни от всякога. При употреба на която и да е от известните социални мрежи, в потребителя възникват същите химични реакции все едно е влюбен! Развитието на подобни връзки изисква време, преди те да започнат да дават плод.  А ако стъпите някъде на криво, може изобщо да не стигнете до това.

Факт: В България има малко над 4 милиона българи онлайн,  Българските социални мрежи имат много над 2 милион посетители!!!
За какво ги използват тези хора?
39% – за да покажат на приятелите си че харесват дадена марка или идея;
36% – за да получа безплатен продукт;
34% – се информират за компании или научават новини за предстоящи събития и разпродажби;
29% – за забавление.

С други думи,  достигаме до идеята за  реклами на бизнес идеи в социални мрежи!  Този вид Интернет реклама дава добри резултати, но също има своите изисквания. Не е достатъчно просто да си направите профил  във Facebook,  необходимо е да го направите посещаван и да общувате с хората.  За  да имате успех с  продажбите в социални мрежи ще Ви е необходим човек, който постоянно да го поддържа и обновява.
Според целите на кампанията ще Ви трябва  Facebook група или страница с кратко име.  В много от случаите е необходимо да се създаде специално приложение или игра за Facebook, която поощрява феновете да се записват във Вашата страница и купуват предлагания продукт.  Една чудесна идея е създаване на онлайн магазин директно във  Facebook.

Вижте рекламна оферта с ценоразпис.

P.S. Не очаквайте хората да ви открият сами в използваните от Вас социални мрежи, а разпространявайте и рекламирайте Вашия бизнес във всички тях.